05.11.2021

Adoptioisän postaus

Miltä susta tää 5 vuoden tuntunu ?

Siinä mielessä ristiriitaselta kun tuntuu että tää ois kestäny hirveen pitkään ja välillä tuntuu että olisi odottanu vain pari vuotta.

No mitä ajatuksia sulle on tullu tän prosessin aikana ?

On tullu semmonenkin fiilis että on tää ihan älytöntä ja eikö oo ihan sama antaa olla koko prosessi ? mutta sitten kuitenkin tulee sellanen ajatus että ei halua enää tässä vaiheessa luovuttaa.

Miten kuvailisit tän prosessin sitä sun kasvua adoptioisän rooliin ?

No onhan se varmasti isoja harppauksia ottanu ja kun on alkanu ymmärtämään minkälaisesta hommasta tässä on kyse ja miten erityinen lapsi adoptiolapsi on ?

Mikä sun mielestä tässä prosessissa on ollu antoisaa ?

No ehkä se tavallaan että siinä on oivaltanu kaikenlaisia asioita, just on oppinu ittestään kaikenlaisia juttuja ja elämästä.

Onko sulle ollut tärkeää saada rakentaa ja laittaa lastenhuonetta ?

On se mulle tuonut sellaista konkreettisuutta siihen että tässä oikeasti odotetaankin jotain.

Onko sinulle tärkeää lapsen tietoisuus omasta taustastaan ?

On tietysti ei tommosia asioita kuulu salata, se on kuitenkin sen lapsen elämästä kyse, ei meidän vanhempien.

Mikä sinulle on tärkeää vanhemmuudessa ?

Varmaan se lapselle asioiden opettaminen, itse kasvattaminen ja turvallisena aikuisena oleminen.

Mitä haluaisit sanoa muille adoptio isä odottajille  ?

Täytyy vain jaksaa odottaa ja kyllä se lopulta sitten palkitsee.

-Haaveissa-adoptio isä

06.11.2021

Taas on kerennyt menemään tovi kirjoittelusta tänne. Tuntuu ettei ole asiaakaan kun kertakaikkisesti ei tapahdu yhtään mitään prosessissa.

Töissä on kiirettä ja väsymys painaa rankasti päälle, ei meinaa millään palautua ja löytää energiaa kuin ihan pakollisiin asioihin.

Joku aika sitten kyselin Mikki Hiireltä (adoption kautta saatu ystävä)  onko hän saanut myytyä vaunut jotka olisi juuri sellaiset mitä olemme itsellemme katselleet, eipä ollut ja hän kertoikin että ens vuoden heti alkuvuodesta vaunuthan näppärästi matkustaisivat tänne suuntaan. Sanoin hänelle että kerroppa tuo meidän sosiaalityöntekijälle että vaunutilaus olisi jo tulossa voiskos se vauvakin tulla.

Viime viikolla käytiin tiistaina molempien vapaapäivänä shoppailemassa helsingissä ja kotimatkalla yhtäkkiä ehdotin miehelle että käytäisiinkö ikeassa ostamassa yks juomalasi joka särkyi noin kuukausi sitten. Siinähän mentiin ja mieheni ehdotti että käydäänpäs löytönurkassa katsomassa onko mitään niin siellähän oli juuri meidän himoitsema hoitopöytä ehjänä asiakaspalautuksena edullisesti ! Pitihän se sitten ostaa.

On tässä toki paljon asioita tapahtunut ja vauvakuume tasaisesti aina nostaa päätään. Mutta onneksi on töitä ja projekteja niin ei ihan mene haaveiluksi koko odotusaika. 

Mutta talvi tulee ja on ihanaa odotella joulua ja mitä ensi vuosi tuo tullessaan 💜

Hyvää Itsenäisyyspäivää 2021 !

Hyvää Itsenäisyyspäivää 2021 !

06.12.2021

Tämä vuosi on ollut adoptio odotuksessa vaikein ja jossain vaiheessa jopa tuntui siltä että loppuuko tämä vuosi koskaan. Tässä on vuoden aikana tapahtunut niin paljon että välillä on tuntunut siltä että voiko edes olla tosikaan.

Sanoisin että aika kehnosti on pidetty sosiaalityöntekijäänkin yhteyttä. Tai sitten en vain muista. Nyt pari päivää mieltäni on vaivannut se asia että kun Tammikuussa on odotettu lasta tosiaan sen 5 vuotta, niin mitä jos, mitä jos ei saadakkaan koskaan sitä lasta ? Niinhän mekin ajateltiin että tästä selvittäisiin  3-4 vuodessa. Mutta eipäs vaan selvittykkään.

Tämä ajatus 5 vuoden täyttymisestä ahdistaa itseäni niin paljon. Mitä enemmän aikaa kuluu sitä todellisemmaksi se pelko tulee siitä ettei lasta tule koskaan. Jokseenkin koen myös niin ettei tälläsistä peloista voi puhua sosiaalityöntekijän kanssa. Nehän saattaisi heti alkaa epäilemään jotain tai arvioimaan huonoksi odottajaksi. Muutenkin tuntuu ettei hakijoiden pelkoja, epäilyksiä jne tälläisiä tueta adoptiossa vaan odottajat ovat todella paljon omillaan ja omalla vastuulla tuen haku muista hakijoista. Meidän sosiaalityöntekijä esim ei koskaan lähetä meille esim tapahtumista tai koulutuksista meille mitään viestiä. Eipä meillä olisikaan töiden takia mahdollisuuksia sellaisiin osallistua että ei sen puoleen mutta olisihan se silti asiallista laittaa.

Muutenkin mietin ettei odottajat ole tasavertaisia kun esim. vähemmän odottaneet voi vetästä ohi kauemmin odottaneista. Tai toista lasta hakevat voi mennä ohi ekan lapsen odottajista. Systeemi on mielestäni todella epäreilu, ja kaikki verhotaan lapsen edun mukaiseksi. Herää kysymys. Onko lapsen edun mukaista kun hän saapuu ainoaksi lapseksi perheeseen jossa vanhemmat ovat vanhoja vanhempia, tai onko se lapsen edun mukaista että prosessi on monen vuoden mittainen ja sinä aikana on hakijat tenttattu, kyseenalaistettu, väsytetty henkisesti loppuun prosessissa ?

Entäpä sitten kun lapsen tultua vanhemmat kokee paineita monen vuoden odotuksen jälkeen olla niitä täydellisiä vanhempia lapselle. "Koska ootettiin tätä näin kauan en saisi nyt valittaa kun lapsi on hankala välillä"

Adoptio prosessi kotimaassa tarvitsee mielestäni uutta tarkastelua ja kehitys askeleita, sekä enemmän hakijoiden tukemista prosessin aikana. Erillaiset tunnetilat ja pelot olisi hyvä käsitellä. Sekä mielestäni adoptiossa pitäisi olla avoimuutta. Miksei kotimaassa voida julkaista tilastoja kuinka paljon missäkin alueella on lapsia vapautunut adoptioon vaikka 6 kk välein ?  Tämä varmasti auttaisi hakijoita jaksamaan paremmin kun voi seurata oman alueen tilastoja. 

Hyvää Joulua 🎅🏻

Hyvää Joulua 🎅🏻

23.12.2021

Niin se tämä vuosikin alkaa olla lopuillaan ja hurjasti on taas asioita tapahtunut mutta silti se odotetuin vieläkin puuttuu.

Eilen söin aamupalaa kun mielessä välähti selkeä näky siitä kuinka ilmoitan perhe whatsapp ryhmässä että meistä on tänään tullut pienen pojan vanhempia. Näky oli jotenkin niin selkeä.

Äidin kanssa puhuin niin hän sanoikin että no kyllähän teille poika tulee kun tulee. Tämä on jollain tavalla huvittavaa kun joku on asiasta niin varma että pystyy sanomaan sen että kyllähän se poika on. Mielenkiinnolla kyllä odotellaan.

Jouluaatto on huomenna ja toivotamme kaikille lukijoille oikein ihanaa Joulurauhaa ❤

Ensivuonna taas jatkuu matka kohti adoptiota. Kiitos kaikille lukijoille blogin seuraamisesta.

Muistathan että Haaveissa-Adoptiolle voi halutessaan laittaa sähköpostia osoitteeseen Aidiksi@haaveissa-adoptio.fi

Nähdään ensivuonna !

Uusimmat kommentit

09.02 | 07:27

Kiitos Tiimus ❤ Tätä mekin toivomme.

09.02 | 06:14

Minäkin niin toivon että tämä vuosi jää kohdallanne viimeiseksi ❤️

19.09 | 12:38

Kiitos vastauksestasi😊 Minäpäs laittelen postia👍 Valoisaa sunnuntaita!

19.09 | 09:51

Hei Odottaja, kiitos kommentistasi ja blogin seuraamisesta. 😊 Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen Aidiksi@haaveissa-adoptio.fi Mukavaa syksyä sinnekkin 🍂🍁

Jaa tämä sivu