25.06.2019

Olen todella energisellä päällä ollut lähipäivinä. Johtuisikohan siitä että kaikki suuremmat stressin aiheet on nyt vihdoin pois päiväjärjestyksestä. Ihan mieletön fiilis tehdä kaikkea ihan eri tavalla. Pihaakin pääsee laittamaan ja ideoimaan. Välillä kodinhoitohuoneen remonttia ja välillä pihahommia. Rakastan yksinkertaisuutta pihassa. Minulle riittäisi vallan mainiosti pelkkä nurmikko pihassa.  Mutta pidän kivoista ideoista pihassa. Kuten kaapelikelasta tehty pöytä. Tänään käytiin heti aamu 8 lääkärilläni pyytämässä lähetettä neurologille pakko mennä yksityiselle näin kesällä ja hinta on lähemmäs 200 €  että hoh hoijaa se on aika paljon rahaa yhteen lausuntoon laittaa. Pakkohan se on mennä muuten jää adoptioluvan haku. Siinä samalla sain kipulääkityksen olkapäähäni joka on nyt vaivannut jonkin aikaa. Noh 17 päivä on neurologille aika jospa sieltä nyt saisi ihan pätevää lausuntoa lautakunnan lisäselvitys pyyntöön.

27.06.2019

Sateet ovat ilahduttaneet lähipäivinä. Voiko joku oikeasti rakastaa sadetta mutta minä ainakin rakastan. Silloin on hyvä käpertyä sohvalle kynttilöiden palaessa ympäri olohuonetta ja nauttia sateen äänistä, katsoa elokuvia tai pelata yhdessä.  Muistan lapsena pariinkin otteeseen ottaneeni äidin ison sadetakin ja rynnännyt ulos tanssimaan sateeseen.😏 kaikkea sitä onkin tullut tehtyä lapsena. Tänään tuli kivaa postia liittyen palautuksiin syksyllä 😉 hieman jännittää syksyn kuviot kun alkaa koulu ja sitten adoptio asiat jatkuvat kun saa lausuntoja hankittua ja lähetettyä. Vauvakuumetta pukkaa ja hieman olen taas hurahtanut pieniä ostoksia tekemään. Voi kuinka  toivon ettei tämä enää kauaa kestäisi mutta odoteltavissa voi olla vaikka kuinka monta vuotta vielä 🙄 tänään teimme kotona oma tekoisen koiran portin ylijäämä laudoista ja vanhan pentuaitauksen häkki osasta, siitä tuli mielestäni oikein hyvä saranat vain hankittava ja kiinnitettävä paikoilleen huomenna tehdään toinen toiseen ovi aukkoon 😊

30.06.2019

Kiirettä on pitänyt pihahommissa ja iltaisin on niin naatti olo että nukahtaa sohvalle. Tässä parin päivän aikana on tervattu kaapelikela josta tulee pöytä pihalle ja vanha puupenkki. Mies kaivoi nurmikkoa pois pihalta siitä kohtaa mihin tehdään laatoitus tuolle kaapelikela pöydälle. Minä pesin puolet terassista terassipesulla ja tänään olisi tarkoitus saada laatoitettua ja mahdollisesti myös öljyttyä tuo terassin pesty puoli. Saa nähdä riittääkö energia kaikkeen. Adoptioasioista ei juurikaan kerrottavaa kuin että itsellä on vielä toistaiseksi ihan hyvä ja varma olo prosessista, vaikka neurologilla käynti hermostuttaakin. Tulevaisuus pyörii mielessä aika usein. Mitä sitten kun on lapsi ja miten sitä osaa hoitaa jne. Nyt on muistettava että ero adoptiovanhemmuuteen tulee siinä että lapsi on aina erityislapsi joka on suurimmassa osin saanut vaikean alun elämälleen. Jo eroon joutuminen bioäidistään ja mahdolliset altistumiset raskauden aikana mikäli äiti ei ole tiennyt raskaudestaan. Adoptiovanhempi ei koskaan voi 100 %  valmistautua lapsen tuloon ja kun se tulee niin se on yksi puhelinsoitto joka kääntää maailman juuri niiltä sijoiltaan täysin sekaisin ja sen parin minuutin aikana sinun on kasvettava ajatukseen että nyt olet äiti tai isä ja kyettävä miettimään mitä lapsesi tarvitsee ennen muuttoaan teille. En pysty kuvittelemaan koko tilanteen hulluutta mutta mitä olen ihmisten kanssa jutellut jotka ovat lapsen adoptiosta saaneet niin jos tieto on joissakin tapauksissa tullut vaikkapa tänään niin lapsi on jo seuraavana päivänä haettu kotiin kyllä siinä saa tosiaan pään sekaisin tiedon määrästä.

01.07.2019

Tänään väsytti aamulla todella paljon. Ei meinannut millään jaksaa nousta ylös. Isäntä oli lähdettävä viemään hammaslääkäriin operoitavaksi. Loppu päivä otettiin ihan rennosti ja vaan oltiin kotona tekemättä mitään. Olen lähipäivinä tentannut mieheltä kumpaa hän odottaa tulevaksi. Joka kerta on sanonut että hänellä vaan on sellanen tyttö fiilis, että meille tulee tyttö. Sitten olen yrittänyt tentata miksi hänellä on sellainen tunne 😂 On se hullua miten nämä ajatukset ei vaan lopu koskaan. Vaikka tenttaisin kuinka niin ei se lapsi siltikään nopeammin tulisi. Jos nyt ensin sitä lupaa odoteltaisiin. Joskus mietin sitäkin että missä olemme ja mitä teemme kun lapsi syntyy tai äiti saa tietää raskaudestaan, hassua miten tälläisiä ajatuksia on nyt jo vaikkei ole mitään virallista lupaa saati lastakaan tiedossa. Pitääpä muuten tässä joku päivä mennä tarkistamaan onko lautakunta jo laittanut uudet kokousajat sivuilleen, yleensä ne päivittyvät kuitenkin myöhässä. 

10.07.2019

Kärsin tällä hetkellä migreenikohtauksesta ja muutenkin elämä on stressaavaa kun meidän tyttökoiralla on juoksut ennen kuin kerettiin leikata tyttö ja vanhempi poika koiramme on leikkaamaton ja tekee elämästä aika sietämätöntä tällä hetkellä. Nuorin poikamme on leikattu joten hän on tällä hetkellä helpoin yksilö. Tarvitsen muutenkin hieman ajatustaukoa kaikesta adoptio asiasta. Ensi viikolla 17 päivä käyn neurologilla hakemassa lausuntoa lautakunnalle, palaan silloin viimeistään kirjoituksien pariin. Nyt olen liian univajeinen ja stressaantunut etten jaksa keskittyä tutkiskelemaan mietteitäni adoption suhteen.

16.07.2019

Tuli tässä pidettyä tosiaan pientä hermolomaa adoptio aiheisista jutuista. Alkoi ahdistaa mielettömästi kaikki asiat ja mitä enemmän niille uhrasi ajatuksia niin sitä pahemmalta ja epävarmemmalta alkoi tuntumaan. Tänään heräsin hikisenä aamulla paniikissa kuinka adoptiolautakunta hylkäsi hakemuksemme... Huomenna olisi mentävä hakemaan lisäselvitykseen lausunto erikoislääkäriltä. Sitäkin olen kauhistellut miehelle jo pari viikkoa että mitä jos se ei kirjota kunnollista lausuntoa.. olen aika tiukkana lähdössä sinne lääkäriin, siinä mielessä että en suostu sieltä poistumaan ennen kuin saan sellaisen lausunnon jonka haluan. Tällä kertaa tuntuu kuin elämäni suurin asia olisi tästä käynnistä kiinni. Tunnen itseni samalla Tiikeri emoksi joka on valmis kuolemaan suojellakseen pentujaan, mutta samalla äärimmäisen haavoittuvaksi. Tunnen kuinka sisälläni kiehuu kuin kuuma laava tulivuoren sisällä valmiina tuhoamaan ihan kaiken kun räjähdyspiste tulee täyteen. En voi olla heikko nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä ja olla vahva. Mietin aamulla surullisena että jos emme saa lupaa lapseen kuinka ikinä voimme jatkaa enää yhdessä. Miten voin ikinä antaa mieheni jäädä lapsettomaksi sen takia että ainakin itsessäni on vikaa... Sanoin tästä aamulla miehelleni messengerissä ja sieltä tuli vastaukseksi että kävi miten kävi hän ei ole lähdössä mihinkään ja aikoinaan kun kysyin tätä samaa aikaisemmin hän vastasi tuolloin että jos hän ei saa lasta sinun kanssa hän ei halua sitä kenenkään muunkaan kanssa. Kyllähän se sai kyyneleet silmiin. On uskomaton onni että kaikki mitä olemme kokenut yhdessä näiden vuosien aikana vastoinkäymisistä hän vieläkin haluaa olla yhdessä kävi miten kävi. Tänään uskalsin jo paneutua adoptio asioihin enemmän osittain siksi että huomenna joudun niihin kuitenkin paneutumaan kun pitää lääkäri tavata asiaan liittyen. Joten kävin lautakunnan sivuilla katsomassa onko uudet kokousajat jo ilmoitettu ja olihan ne. Eli jos saan huomenna lausunnon ja kaikki menee hyvin saan tällä viikolla lausunnon postiin Pelastakaa Lapsiin ja Lautakuntaan niin hyvällä tuurilla saadaan ensikuussa päätös. Tai sitten vasta Syyskuussa. Tunteet on. Pelko, jännitys, ahdistus ja jotain epämääräistä. Huomenna lisää asiaa.

17.07.2019

Tänään sitten käytiin Lääkärissä hakemassa lausuntoa adoptiolautakuntaa varten ja onneksi olin tajunnut jo viikkoja ennen kaivaa esiin vanhan kansion missä on koko historia neurologiasta ja ottaa sen mukaan. Tiedot kun ovat niin vanhoja jo ettei ne ole päässeet mukaan kehitykseen ja sähköiseen muotoon. Olisi muutoin ollut lääkärin vaikea kirjoittaa lausuntoa. No sain kuitenkin myönteisen lausunnon ja samantien tunsin oloni huojentuneeksi. Paperit saan vasta ensi viikolla postiin lautakuntaan ja Pelastakaa Lapsiin kun pitää hakea vielä pari paperia siihen liitteeksi. Mutta voiton puolella jo ollaan tässä vaiheessa. Taas tuli jotenkin parempi fiilis koko prosessiin kun sai tuon lääkärin lausunnon käsiinsä. Ei ole sellaista epävarmuutta kaikesta kuin aikaisemmin. Aika helpottunut olo.

18.07.2019

Aamulla kun oli saanut yön nukuttua kunnolla ja mietittyä mitä eilen oikein tapahtui lääkärissä oli hyvä herätä ja mietin aamulla että enää puolivuotta ja sitten 3 vuotta tätä on täynnä. En tosiaan muista enää minkälaista elämä oli ennen tätä prosessia. Helpompaa ehkä siinä mielessä ettei stressannut niin paljon lapsi asioita nythän se on koko ajan mielessä. Tätä nykyistä hetkeä on odotettu pitkät 2,5 vuotta tätä hetkeä kun paperit ovat lautakunnassa ja odotetaan lupa päätöstä. Vaikka moni sanoo että se pelkkä odottaminen luvan jälkeen on pahinta aikaa kun kaikki säännöllinen ns loppuu tapaamiset sosiaalityöntekijän kanssa ja kaikki muu mutta itse koen sen helpommaksi että saa kaikki byrokratia hommat pois alta ja voi ns alkaa elämään ja vain odotella puhelua. Sitten ei tarvitse miettiä lippua ja lappua joka virastoon ja olla hermoja riipivässä tilanteessa koko ajan. Mielipide asioita nämäkin. Itse tykkään että helpompi vain odotella ja elää kuin käydä näitä lupa vaiheita ja kaikkea muuta läpi. Tietysti itse odotusaikanakin on kerran tai pari vuodessa tapaamisia sosiaalityöntekijän kanssa mutta sekin enemmän vain sellainen mitä meille kuuluu tapaaminen. Aina sitä miettii että milloin se lapsi tulee. Sitä kun ei tosiaan voi tietää mitenkään ennakkoon. Se kun voi tulla ihan milloin vain luvan jälkeen. Yhtä hyvin voi tulla syksyllä kuin myös vasta 2-3 vuoden päästä. Elä nyt sitten siinä koko ajan hieman jännityksessä 😉 mutta se tekee tästä samaan aikaan turhauttavaa mutta jännittävää. Koskaan ei tiedä mitä huomenna tapahtuu. Meillä on miehen kanssa hieman ristiriitaisia ajatuksia kummalle olisi puhelu suotavaa tulla lapsesta. Itse en halua puhelua koska en halua saada tunne myrskyä puhelimessa puoli tuntemattoman ihmisen kanssa puhuessa. Ja mies haluaa kuulla asian minulta jää vain nähtäväksi kuka tässä saa sen puhelun sitten joskus jos saa. 

21.07.2019

Jännittää huominen vaikka menen luotto lääkärilleni jonka kanssa olen jo 2 vuotta asioinut. Pyydän häneltä vielä pariin muuhun asiaan lausunnot koska adoptiolautakunta vaatii niitäkin ja niihin ei taas neurologi voinut ottaa kantaa. Ja eniten siinäkin ehkä jännittää se kun saa vihdoin lisäselvitykset postiin ja lautakuntaan takaisin. On pikkuhiljaa alkanut iskeä tuonne omaankin tajuntaan että kohta voi olla jos saamme luvan odotamme ihan oikeasti lasta. Vaikka vanhan lain mukaan laskettuna olemme odottaneet lasta jo 2,5 vuotta. Eli vanhan lain mukaan Pelastakaa Lapset laski adoptio odotuksen alkaneen siitä kun heille saapui perhelomake. Perhelomake on siis lomake jossa kysytään adoptiota tahtovien tuloja ja tietoja sekä syytä miksi halutaan adoptoida. Koskaan syyksi ei siis kelpaa esim haluan tehdä hyvää tai auttaa muita. Hyväntekeväisyys kohteet ovat erikseen ja adoptio ei ole sellainen. Jos siis lähtee adoptio prosessiin suosittelen ottamaan selvää asioista ennen prosessiin lähtemistä. Moni asia voi tulla yllätyksenä ja haaveet voi karsiutua hyvinkin alussa mikäli siihen lähtee väärällä ajatuksella. Ainoa hyväksytty syy adoption tahtomiselle on aina halu saada lapsi ja halu olla vanhempi lapselle. Meillä lukee kotiselvityksessämme että olemme valmistautuneet pitkään odotusaikaan mutta olemme myös kykeneviä saamaan lapsen nopeammin.

Adoptio sanastoa.

Perhelomake = on esitieto lomake jonka Pelastakaa lapset lähettää kotiin kun sinne on ensin soittanut ja ilmaissut halunsa adoptioon.

Pela = Pelastakaa Lapset

Neuvonta = on yksilöllistä kestoltaan ja riippuen sosiaalityöntekijästä. Yleensä pelkkä neuvonta kestää 1-2 vuotta Neuvonnan aikana tehdään kotitehtäviä ja niistä keskustellaan seuraavan käynnin yhteydessä sosiaalityöntekijän kanssa. Neuvontaan kuuluu yksi kotikäynti. Neuvonta tapaamisia on noin 5-7.

Kotiselvitys = on asiakirja jossa on kaikki tiedot hakijoista työhistoriat, perhetiedot, motiivit adoptioon, perheen tulot ja menot jne. Kotiselvityksestä selviää puoltaako sosiaalityöntekijä teitä adoptiovanhemmiksi vai ei. Kotiselvitykseen liitetään mukaan virkatodistukset ja T-lausunto lääkäriltä.

Valvira = Adoptiolautakunta toimii myös täällä kuten moni muukin asia. Adoptiolautakuntaan lähtee kotiselvitys kun hakijat ovat sen lukeneet ja tyytyväisiä sosiaalityöntekijän saamaan kuvaan heistä hakijoina. Kotiselvitys ja siihen mahdolliset lisä liitteet käydään läpi lautakunnan kokouksessa ja siellä päätetään annetaanko hakijoille lupa adoptioon vai ei. Myös lisäselvitykset ovat mahdollisia ja hyvin yleisiä nykyään.

Kun kaikki nämä on tehty ja lupa saatu jäävät hakijat virallisesti odottamaan lasta. Adoptiolautakunnan myöntämä lupa on vain 2 vuotta kerrallaan voimassa jonka jälkeen on haettava jatkolupa. Kaikista muutoksista on ilmoitusvelvollisuus lautakuntaan esim  puolison kuolema, vakava sairastuminen, työttömyys jne. 

22.07.2019

Ihan ensiksi tahdon kiittää kaikkia jotka käyvät sivuillani lukemassa meidän matkastamme ja ajatuksistani adoptioprosessista. Huisia yli 500 kävijää !!! Kiitos kaikille on hurjan tärkeää tuntea itsensä ja ajatuksensa kuulluiksi vaikka ei mitään vastausta saisikaan keneltäkään. Olen ollut koko viime viikon hurjan levoton ja tuijottanut puhelintani neuroottisesti ilmeisesti  jännitän tuota lautakunnan lupaa sen verran että järki meinaa lähteä. Kunhan nyt saisi tänään lisäselvitykset postiin niin ei muusta enää väliä. Eteenpäin vaan ! Eilen illalla sain jonkin sortin ahdistus kohtauksen olin epätoivoinen ja osittain liian kuuman päivänkin takia kärttyinen ja kiukuttelin miehelleni ettemme saa lasta ikinä, turhauttaa, kaikki on epäreilua, kaikki muut vaan lisääntyy sata kertaa sinä aikana kun itse jumitamme tässä typerässä prosessissa vailla tietoa tulevasta ja en jaksa enää odottaa vuosia. Taas perus minä ja suuri suuni 🙄 draama kuningatar. Mutta iltaa kohti ja viilennystä ! Rauhoituin kummasti ja aloin miettimään adoption hyviäkin puolia, välillä vaan näköjään meille adoptio odottajille tulee näitä hetkiä kun tekisi mieli vetää kunnon itkupotku raivarit lattialla. Niin alas en onneksi ole vielä vajonnut vaikka vaikeaa onkin toisinaan tunteiden kanssa. Hainkin tänään lääkäriltäni loput lausunnot ja päästään viemään ne postiin vielä tänään. On se nyt kumma jos tällä kertaa ei nämä selvitykset riitä lautakunnalle. 

Uusimmat kommentit

09.02 | 07:27

Kiitos Tiimus ❤ Tätä mekin toivomme.

09.02 | 06:14

Minäkin niin toivon että tämä vuosi jää kohdallanne viimeiseksi ❤️

19.09 | 12:38

Kiitos vastauksestasi😊 Minäpäs laittelen postia👍 Valoisaa sunnuntaita!

19.09 | 09:51

Hei Odottaja, kiitos kommentistasi ja blogin seuraamisesta. 😊 Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen Aidiksi@haaveissa-adoptio.fi Mukavaa syksyä sinnekkin 🍂🍁

Jaa tämä sivu